lvivska politeh.jpgБаскетболісти «Львівської Політехніки» провели чергові матчі в рамках чемпіонату Вищої ліги. Команда Ярослава Зубрицького гостювала у Києві, де зустрічалася з другою командою «Київ-Баскету». У першому матчі галичани святкували перемогу з рахунком 79:74, а у другому поєдинку «політехи» віддали перемогу супернику, поступившись в овертаймі – 108:109.

Перший матч для команди Ярослава Зубрицького складався не найкращим чином. Втім, після поразки у першій чверті з рахунком 18:30, підопічні Ярослава Зубрицького знайшли свою гру у другій та третій чвертях матчу і здобули у них заслужені перемоги. У другій чверті галичани перемогли з рахунком 21:12, а у третій – 24:14. Рівна остання чверть поєдинку (18:16 на користь киян) дозволила гостям зі Львова зберегти перемогу у матчі з загальним рахунком 79:74. Феєрив у цьому матчі у складі «Львівської Політехніки» Данило Кич. На його рахунку 28 очок.

Другий матч між цими командами у Києві для вболівальників став набагато цікавішим та результативнішим. У ньому усе вирішив овертайм, де кияни разом з фінальною сиреною забили триочковий, тим самим подарувавши своїм вболівальникам незабутню перемогу.

В загальному цей матч для команди Ярослава Зубрицького «давався». Протягом усього поєдинку львівські «гулівери» вели у рахунку і, здавалося б, до Львова «студенти» привезуть максимальний результат – дві перемоги. Втім, львів’яни у значно результативнішому другому поєдинку примудрилися розтринькати перевагу у 15 очок у четвертій чверті матчу, перевести гру в овертайм, а там ще й не без долі везіння для суперника програти. Денис Тютюнник за 4 секунди до завершення овертайму (108:106 на користь львів’ян) забив важливі два очки з під щита, однак киянин Олександр Сидорук після передачі Кирила Подковирова забив доленосні три очки для визначення переможця. Олександр Сидорук та Микита Пітушкін стали найрезультативнішими гравцями «Київ-Баскет-2». Обоє набрали по 25 пунктів.

У складі «політехів» дабл-дабл оформив Денис Тютюнник – 22 очки та 14 підбирань. 21 очок набрав Клим Лійв.