1 48275379 1918716354849753 5164559832543395840 o11 грудня четверо переможців, серед них двоє львів'ян, премії видання Kyiv Post відмовилися від нагороди Top 30 Under 30 на знак протесту проти спосора відзнаки Віктора Пінчука. Номінанти пов'язують олігарха зі справою вбитого журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це повідомляє Kyiv Post, а також активісти, журналіста та учасники церемонії на своїх сторінках у Facebook. Про це передає Детектор медіа.

Відзнаку вручають молодим лідерам України, які мають значні досягнення у різних сферах життя і ще не досягли 30-річного віку.

Очільник руху «Будуємо Україну разом» Юрко Дідула, львів'янин, під чассвоєї промови заявив про відмову від премії. Він зазначив, що цінності Пінчука суперечать цінностям команди його проекту, а також України.

На сторінці руху у Facebook зазначено, що «подія була фінансована олігархом Віктором Пінчуком», тому команда БУРу прийняла рішення про відмову від премії.

«Цінності Віктора Пінчука прямо суперечать нашим цінностям, і суперечать тим цінностям України, яку ми намагаємось будувати. Ми не будемо цілісними самі з собою, якщо приймемо цю нагороду. Тому дякуємо вам, але ми будуємо трошки іншу Україну, ніж ту, що представляє Віктор Пінчук» –прокоментував Дідула.

Від нагороди також відмовився керівник проекту The Ukrainians Тарас Прокопишин. Kyiv Post пише, що нагороду він прийняв «формально, але не фізично».