avtobВ Єдиній системі місцевих петицій зареєстрована петиція щодо вдосконалення порядку справляння плати за проїзд у громадському транспорті. Про це повідомляє Status Quo.

Автор петиції Лев Пріндин пропонує встановити чіткий контроль за пасажирообігом шляхом впровадження способу оплати за проїзд, за якого водії будуть позбавлені прямих грошових відносин з пасажирами.

"Це дозволить виключити факт несанкціонованого привласнення виручки як водіями, так і автоперевізниками, покращити якість послуг (за словами автоперевізників вони ледь не животіють з такими цінами на проїзд), обгрунтовано піднімати плату за проїзд. Для пасажирів пільгових категорій буде передбачено пільговий квиток, що також внесе розуміння про обсяг пільгових пасажироперевезень в місті",  - сказано у ініціативі.

За його словами, такий метод можна запозичити в польських колег, де в маршрутках, кіосках, зупинках в спецавтоматах можна придбати такий квиток, а потім безпосередньо в маршрутці його закасувати (цифрові, а не механічні компостери). Контроль проводиться шляхом роботи таємного контролера. Можна також встановити касові апарати та камери в маршрутках, однак цей спосіб, на його думку, менш надійний.

Шлях вирішення даного питання, включно з розроблення плану пропонується він просить винести на відкрите громадське обговорення.