labajУ Галицькому відділі поліції Львова порушили кримінальне провадження після інциденту, коли депутат Львівської обласної ради Іван Лабай під час засідання комісії вихопив у журналістки «Гал-інфо» телефон та витер з нього диктофонний запис. Про це повідомило видання «Гал-інфо». Також цю інформацію ZAXID.NET підтвердила речниця ГУ НП у Львівській області Світлана Добровольська.

«Справді у поліції порушено кримінальне провадження за цим фактом. Ми кваліфікували його за ч.1 ст.171 ККУ (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів)», – повідомила Світлана Добровольська.

Нагадаємо, 13 лютого, під час засідання постійної депутатської комісії з охорони здоров’я Львівської облради депутат фракції від Блоку Петра Порошенка Іван Лабай забрав у журналістки «Гал-інфо» Анни Голішевської мобільний телефон та витер з нього диктофонний запис. Наступного дня під час засідання сесії облради Іван Лабай публічно попросив вибачення за свій вчинок.

Провадження порушили ще 21 лютого, після того, як потерпіла журналістка Анна Голішевська написала заяву до поліції. Голішевська розповіла ZAXID.NET, що не хотіла одразу звертатись до правоохоронців, оскільки чекала «адекватної реакції від обласної ради».

«Вибачення Івана Лабая не було щирим, його просто викликали для розмови під час засідання сесії і фактично в нього не було вибору, – зазначила Анна Голішевська. – Але для мене важлива реакція регламентної комісії облради, яка мала розглядати цей випадок. Я так і не дочекалась відповіді і тому звернулась до правоохоронців – такі ситуації є неприйнятними і якщо немає належної реакції, ними мають займатися фахівці».

До слова, санкція статті, за якою в поліції кваліфікували цей інцидент, передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на термін до шести місяців, або ж обмеження волі на термін до трьох років.