1 76053604562enshot 1Вчора, 28 грудня, львів'янин дізнався, що є двоєженцем. І не тому, що двічі одружувався, а через, ймовірно, жахливу помилку в юстиції, яка тепер може зруйнувати долі не одної людини.

Про інцидент повідомила громадська діячка Наталія Шелестак у себе на сторінці у Фейсбуці. До її знайомого подзвонила невідома жінка та сказала, що вона його дружина. Чоловік, звичайно, був здивований, адже вже давно одружений на своїй коханій жінці. Однак, незнайомка наполягала на зустрічі. 

1 43863062enshot 1

Зустрівшись, львів'янин отримав офіційну відповідь від реєстратора шлюбу, що він двоєженець.

Як повідомила Форпосту Наталія Шелестак, незнайомка просто хотіла вийти заміж за свого майбутнього чоловіка, але їй заявили, що вона вже у шлюбі. Насправді, 28 грудня незнайомка та друг Наталії Шелестак зустрілись вперше. Однак, їхній шлюб, згідно документів юстиції, зареєстрований у 1999 році.

Справжнє одруження чоловіка із його дружиною відбулось у 2004 році. І тоді жодних проблем не було, хоча у РАГСі повинні переконатись, що майбутнє подружжя не перебувають у шлюбі із кимось іншим.

Щодо реакції самої юстиції на такий дивний інцидент - вони визнають шлюб 1999 року людей, які ніколи не зустрічались, справжнім. І єдиний вихід для них - це іти в суд і за власні кошти проводити відповідні експертизи.

Так, через незрозумілу помилку одна пара не може одружитись, а інша дізнається, що їхній шлюб, на думку юстиції, недійсний.

Наталія Шелестак також зазначила, що вони вже викликали поліцію та будуть писати заяву на такі дії органів.