1 p 239382 1 slidertop2На Львівщині, у Жидачівській лікарні, з невідомих поки причин померла вагітна жінка.

Зі слів Ірини Микичак, директорки департаменту охорони здоров'я ЛОДА, інцидент трапився з четверга (27 грудня) на п'ятницю.

Як повідомила чиновниця Форпосту, зараз проводиться перевірка, вивчаються обставини трагедії, та після результатів розтину будуть робитись висновки.

У свою чергу Галина Янко, голова ГР при СБУ у Львівській області, стверджує, що лікарі приховували інформацію про смерть жінки від правоохоронних органів.

"Знову у Жидачівській лікарні смерть. Смерть породіллі. І той факт, що лікарня пробувала приховати інформацію перед поліцією, бо тільки пару годин тому ми з поліцією виявили даний факт, і розтин відбувся, приховуючи від правоохоронців дану смерть, не може не вплинути на кваліфікацію злочину... І сподіваємося, що головного лікаря лікарні буде відсторонено від виконання обов‘язків та звільнено, а Національна поліція України зробить все можливе аби ВСІ, через кого було загублені життя і приховано злочин, понесли покаранння", - пише Галина Янко у себе на сторінці у Фейсбуці.

Станом на 19.00 год стала відома причина смерті. Про це проінформувала Ірина Микичак.

"За попереднім висновком патологоанатомів причиною смерті є ускладнення анестезії під час родорозрішення. Ніхто нічого не приховує. Прошу не робити передчасних висновків. 
Звичайно, що наказом департаменту призначено службове розслідування. І будуть працювати правохоронці. Однак, вважаю, що бригада лікарів до остаточного встановлення усіх обставин і причин смерті роділлі має бути відсторонена від медичної практики. І такий наказ буде видано в районі. 
Головний лікар Жидачівської ЦРЛ майже рік рятував життя наших захисників на війні. Він зміг зрушити лікарню з занепаду. Однак, не зміг за короткий час на посаді, змінити якість і відповідальність роботи медиків. Тому прийняв рішення піти з посади керівника лікарні.
Мені дуже прикро. Прошу вибачення, що не змогли запобігти біду. Співчуття рідним", - пише вона у Фейсбуці.