1482530309 naftusyaУ Бориславі продовжуються активні роботи із вивчення мінеральних вод на території міста. Проведених досліджень уже цілком достатньо, щоб можна було розпочати процес облаштування питтєвих галерей, які дадуть доступ до цілющих джерел. 

Відтак, КП «Вододар» отримає дозвіл на розробку проекту землеустрою та виготовлення технічної документації щодо відведення двох земельних ділянок для влаштування питтєвої галереї на вул. Транспортній (500 м²) та вул. Хвильового (300 м²). Про це повідомили у Бориславській міськраді.

Як зауважив міський голова Ігор Яворський, на території Борислава знаходиться чимало джерел мінеральної, столової та лікувальної води, дослідження яких ще триває.

«Із усіх наявних джерел, достатньо вивчено ці два і відповідно виникла потреба у їх облаштуванні. Будівництво питтєвих галерей у свою чергу надасть цивілізований доступ мешканцям міста до джерел», – розповів Ігор Яворський.

Щоб не обтяжувати міський бюджет, було вирішено покласти обов’язки із обслуговування джерел на уже наявне підприємство, яке має діючі дозволи на спецводокористування, а саме КП «Вододар».

У майбутньому, коли вода повністю проявить та зарекомендує свої унікальні можливості, буде створено спеціальне комунальне підприємство, яке займатиметься виключно мінеральними водами».