Уїк-енд №8 на українському кінопрокатної ринку (23-26 лютого 2017 року) запам'ятається, в першу чергу, стартом канадського фільму «Гіркі жнива» на животрепетну тему. Стартом, який цілком можна визнати успішним.

Стрічка Джорджа Менделюка стартувала завдяки старанням найбільшого українського прокатника - компанії B & H - досить широко (190 екранів) і зібрала за перший прокатний вікенд 3 мільйона 667 тисяч гривень. На кожен екран припало по 267 глядачів (в цілому - 50 756 проданих квитків) при середній ціні квитка в 72 гривні. Ці показники дозволили стрічці «Гірка жнива» зайняти другу позицію в українському бокс-офісі.

Перше ж місце зайняв інший дебютант тижня - нова стрічка Лассе Халльстрема «Життя і мета собаки». На 156-ти екранах стрічка зібрала на 900 тисяч гривень більше, ніж «Гіркі жнива» - 4 з половиною мільйона гривень. Загальна глядацька аудиторія цього фільму на 9 тисяч глядачів перевищила аудиторію «Гірких жнив», пише ресурс kino-teatr.ua.

Помірно зменшила темпи на другому тижні свого прокату чергова битва з франшизи «Обитель зла». Стрічка ця зібрала на 53 відсотки менше коштів, ніж в стартовий уїк-енд, і опинилася на третьому місці в українському бокс-офісі.

А ось фільм «П'ятдесят відтінків темряви» просів куди значніше - відразу на 67 відсотків, що і опустило його з першого рядка тижнем тому відразу на четвертий. Але, мабуть, прокатники цієї стрічки на такі результати не скаржаться - за три тижні прокату в українських кінотеатрах вона зібрала понад 41 мільйон гривень і на досягнутому явно не зупиниться.

З третього на шосте місце в українському бокс-офісі на третьому тижні прокату опустився бойовик «Джон Вік 2» з Кіану Рівзом в головній ролі, який заслужив у західних критиків визначення «збройового порно». За 3 тижні прокату стрічку Чеда Стахельскі подивилися 194 тисяч українських глядачів, які принесли в каси кінотеатрів майже 15 мільйонів гривень.

Останній дебютант тижні - стрічка «Відчайдушні напарники» - результатами не блиснув: на 63 екранах вона зібрала 550 тисяч гривень і опинилася на передостанньому, дев'ятому місці в українському бокс-офісі.

Відзначимо примітну стійкість чергової французької анімації в українському прокаті - стрічка «Балерина» утримується в топ-десятці вітчизняного прокату вже п\'ять тижнів, зібравши за цей період понад 14 мільйонів гривень валових зборів.