Директор департаменту з питань культури, національностей і релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська не впевнена, що стародруки з Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницькього зникли.

Про це вона заявила під час прес-конференції 28 лютого, повідомляє кореспондент ІА ZIK.

«Я ціную у людях дві якості – високий професіоналізм і людяність. В цій ситуації в очільників немає ні одного, ні другого. Тому я не коментуватиму їхні вчинки. Ми намагалися це з’ясувати, але це безрезультатно», – заявила Х. Береговська, говорячи про зникнення стародруків із Львівської національної галереї мистецтв.

Вона зазначила, що про цю ситуацію повідомляли не лише усі українські ЗМІ, а й закордонні.

«Іноземні видання сказали, що пропали експонати на 95 млн доларів. Насправді зникло кілька книг. Не можна декларувати все поверхнево і робити піар-акцію. Я не впевнена, що ці твори зникли», – заявила Береговська.

Вона повідомила, що зараз триває розслідування. Результатів поки немає.

Як повідомлялося, 4 січня, ЗМІ облетіла новина про те, що із фондів Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького зникли 95 стародруків і два рукописи. Сьогодні, 5 січня, у галереї відбулася прес-конференція з цього приводу. Як з’ясувалося, пропажу виявили під час проведення звірки Музею мистецтва давньої української книги. Та поки рано стверджувати, що видання зникли. Спеціально створена комісія не закінчила перевірку фондів. Але керівництво найбільшого музею України вже звернулося у правоохоронні органи з відповідною заявою, відкрито кримінальне провадження. Екс-гендиректор галереї мистецтв Лариса Разінкова-Возницька наполягала: поки йтиме перевірка, а також поки цю ситуацію з’ясовуватимуть правоохоронці, нинішнього очільника музею Тараса Возняка слід відсторонити від виконання обов’язків.