fDGLaBk8IVkOEMUqТепер в наших містах унормовано сучасні способи збору сміття - підземний та вакуумний. Це якісна зміна №406, повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Відповідні норми містяться у містобудівному ДБН, який вже діє з 1 вересня 2018 року.

Питання збору та переробки сміття - гостре і актуальне. Тому ми унормували це питання та впровадили використання систем підземного та вакуумного збору сміття. Вони успішно діють у багатьох країнах Європи, зокрема, у Швеції, Австрії, Норвегії. І тепер, маю надію, будуть все більше розповсюджуватися у нас.

Підземний спосіб - більш безпечний, гігієнічний та естетичний метод збирання відходів в містах, який сприяє сортуванню і роздільному збору.

Вакуумний - стосується житлових будинків і є сучасною цивілізованою заміною жахливих сміттєпроводів.

49693312 1023949377799501 3007806257844191232 n"Що це дасть? Сприятиме покращенню екологічного стану та зовнішнього вигляду наших міст, роздільному збору та чистоті на вулицях і в житлових кварталах", каже заступник Міністра.

Також у ДБН чітко прописано необхідні вимоги для проектування майданчиків для такого збору сміття.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення