1 3marshrutka734Виконавчий комітет Львівської міськради розірвав із АТП-14630 тимчасовий договір на обслуговування автобусних маршрутів №19 та №37. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 14 січня, передає кореспондент Львівського порталу.

Як розповів начальник міського управління транспорту Олег Партика, причиною розірвання тимчасового договору із АТП-14630 стало те, що перевізник недобросовісно виконував передбачені у ньому умови. Зокрема, випускав замало автобусів на маршрути.

«На маршруті №19 курсує всього по 2-3 машини… Та й ті перевізники, які працюють зараз за постійними договорами, також у повній мірі не виконують взяті на себе зобов’язання», – підкреслив Олег Партика.

Відтак своїм рішенням виконком розірвав укладені раніше тимчасові договори із АТП-14630 на обслуговування автобусних маршрутів №19 та №37. Натомість тепер їх передали у підпорядкування комунального АТП-1.

Зазначимо, автобусні маршрути №19 та №37 увійшли до тих 12 маршрутів, на які під час конкурсу перевізників так і не визначили переможця. Для того, щоб ці маршрути працювали, міськрада укладала із приватними перевізниками тимчасові договори, а згодом пообіцяла провести окремий конкурс.

Наприкінці жовтня, після завершення конкурсу перевізників, мерія підписала із автотранспортними підприємствами нові договори. Вони передбачають штрафи за невиконання рейсів, за неприбраний і брудний автобус, за порушення правил дорожнього руху тощо. Також до кінця 2019 року перевізники зобов’язані оновити свій рухомий склад на 35%.

За порушення умов договору міська рада Львова вже встигла оштрафувати всіх 5 компаній-перевізників. Найпоширеніше порушення – незабезпечення належної кількості машин на маршрутах.

Додамо, у Львові зараз працюють такі перевізники: ТзОВ «Міра і К», ТзОВ «Фіакр Львів», ТзОВ «Успіх БМ», АТП-14630 та комунальне АТП-1.