1 65923486enshot 2Про це повідомила Лариса Сарган, прес-секретарка Генерального прокурора України.

Як йдеться у її дописі у Фейсбуці, подання САП щодо притягнення Ярослава Дубневича до кримінальної відповідальності потребує доопрацювання. На думку ГПУ, докази, які надали у САП щодо злочинних дій нардепа, є сумнівними.

"Аналіз підготовленого прокурорами САП подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Ярослава Дубневича (кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 27 ч.5 ст.191 ККУкраїни) засвідчив, що воно неповною мірою відповідає вимогам Регламенту ВР України, у ньому наявні твердження щодо організації Я.Дубневичем злочинної схеми заволодіння коштами, які не підтверджуються, є сумнівними чи можуть бути легко спростовані.
Подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Я.Дубневича потребує суттєвого доопрацювання в частині доказової бази, яка має беззаперечно підтверджувати зроблені слідством висновки, а не ставити їх під сумнів, що унеможливить використання стороною захисту посилань на те, що такі висновки є упередженими чи взагалі є припущеннями.
ГПУ пропонує САП доопрацювати текст подання з метою усунення ряду недоліків, підкріплення його відповідними доказами та виправлення тверджень, які не відповідають законодавству.
Після усунення таких недоліків подання буде підписане Генпрокурором та направлене до Верховної Ради", - пише Лариса Сарган.