1 5602enshot 1Вчора, 16 січня, у Львівському окружному адміністративному суді суддя Гавдик скасував мораторій на російськомовний культурний продукт у Львівській області.

До суду про визнання протиправним рішення №745 Львівської обласної ради звернулись ГО "Український вибір - право народу", Сергій Іванов-Малявін та Роман Лихачов.

1 763096nshot 1

Саме Сергій Іванов-Малявін у себе на сторінці у Фейсбуці першим заявив про рішення судді Гавдика. Самого ж тексту у Єдиному реєстрі судових рішень на час публікації новини немає. Однак звідти відомо, що перше судове засідання по цій справі відбулось ще 10 жовтня 2018 року. 

1 3457enshot 1

В одній із ухвал суду зазначається: "Громадська організація «Всеукраїнський громадський рух «Український вибір – Право народу» звернулася до Львівського окружного адміністративного суду із вищевказаним адміністративним позовом.

Підставою вказаного позову є те, що позивач вважає протиправним спірне рішення відповідача від 18.09.2018 року за № 745 «Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області», оскільки на думку позивача таке прийняте із порушенням норм чинного законодавства України, міжнародних договорів, які ратифіковані державою Україна".

Нагадаємо, 18 вересня, депутати Львівської обласної ради проголосували за мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівщини.