1b2e82eb444ccfd87c135cf3cf789efdПрацівники Державної екологічної інспекцією у Львівській області провели позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства про охорону, захист, використання й відтворення лісів «Дрогобицьким лісовим господарством».

Про це повідомили в середу, 16 січня, в Державній екологічній інспекції у Львівській області, де також розповіли: «В ході перевірки з'ясовано, що «Дрогобицьке лісове господарство» видало лісорубний квиток, відповідно до якого дозволено вирубати 145 кубометрів деревини. Матеріалами лісовпорядкування 2008 року така рубка не була запроектована», інформує Щоденний Львів. 

«Підставою для видачі лісорубного квитка був акт обстеження комісії в складі лісничого Воля-Якубівського лісництва, помічника лісничого та майстра лісу. Оскільки чинним законодавством такий вид рубок не передбачений даний лісорубний квиток видано незаконно. Натурним обстеженням встановлено, що проведення рубки «розрубка окружної мережі» недоцільне», – поінформували також у Держекоінспекції у Львівській області.

«На підставі виданого лісорубного квитка виявлено 214 пнів. Зокрема, 49 – дерев породи дуб звичайний, 153 – дерев породи граб, шість – дерев породи осика, п’ять – дерев породи липа, а один – породи вільха. Відповідно до «Порядку про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу», проведено розрахунок завданої шкоди на суму один мільйон 202 137,20 гривень, заподіяної лісу внаслідок незаконного вирубування дерев», – розповіли також у Держекоінспекції у Львівській області.

«Рішенням Господарського суду Львівської області задоволено позов Державної екологічної інспекції у Львівській області до державного підприємства «Дрогобицьке лісове господарство» щодо неправомірно виданого лісорубного квитка, а відтак підприємством здійснено рубку дерев, яке завдало шкоди в сумі один мільйон 202 137,20 гривень. Судом з’ясовано повний склад цивільного правопорушення, що стало підставою для задоволення позову в повному обсязі», – повідомили також у Державній екологічній інспекції у Львівській області.