141454У вівторок, 15 січня у Львівській інфекційній лікарні від ускладнень, спровокованих кором, померла 36-річна львів’янка.

Це перша смерть від кору на Львівщині серед дорослих. Торік це захворювання забрало життя двох дітей, повідомляє ZAXID.NET з посиланням на головну епідеміологиню Львівщини Наталія Тімко.

«Кір спровокував у пацієнтки ускладнення - пневмонію. Окрім того, вона мала важку супутню патологію генетичного характеру. На жаль, врятувати її не вдалося», - повідомила Наталія Тімко.

Як повідомив завідувач реанімаційного відділення інфекційної лікарні Віктор Токарєв, жінку госпіталізували до лікарні вранці 14 січня у важкому стані: у неї була задишка, порушення свідомості, пневмонія. За словами родичів, перші симптоми захворювання на кір з'явилися 11 січня, 12 січня - висипка. Пацієнтку відразу поклали в реанімаційне відділення, але допомогти їй не вдалося. 15 січня о 12:00 вона померла.

За словами Наталії Тімко, ускладнення кору – пневмонію, коровий енцефаліт (запалення мозку), обструктивний бронхіт тощо, лікарі фіксують у хворих різних вікових категорій як серед дітей, так і серед дорослих. У Львівській обласній інфекційній лікарні бракує місць для хворих на кір, тож для них перепрофільовують інші відділення лікарні. Торік на Львівщині на кір захворіли майже 12 тисяч мешканців області, станом на 17 січня 2019 року - понад 1000.

Ліків від цього захворювання, як твердять лікарі, нема. Захистити може лише вакцинація.