1 76534enshot 2Цими днями у прес-службі Львівської міської ради розповіли про те, що зараз в одному з навчальних закладів міста випробовують пілотний проект ведення електронного журналу, розповідає сайт "Львів Майбутнього".

Мова йде про Класичну гімназію при ЛНУ імені Івана Франка, де згідно з проектом передбачається внесення оцінок учнів та інших даних щодо навчання лише в спеціально створені електронні журнали.

Цікаво, що таке нововведення є дуже зручним також для батьків школярів, адже всю інформацію щодо навчання їхніх дітей вони зможуть отримувати в онлайн-режимі. Зараз в цій гімназії відбувається активний процес модернізації шкільної освіти: всі вчителі тут обов'язково мають в розпорядженні планшети, крім того, забезпечено вільний доступ до інтернету вчителям. 

Важливо, що введення електронного журналу засвідчує беззаперечний крок уперед. Попри дійсний в стінах гімназії пілотний проект електронного журналу, журнали випускних класів тут досі заповнюють вручну. При роботі з електронним шкільним журналом повністю дотримуються всі вимоги, які ставлять до вчителів при їхньому заповненні. Однак поки що з випускними класами вирішили не здійснювати такий експеримент.

Електронний шкільний журнал також передбачає встановлення певних часових обмежень для вчителів. Мова йде про певний час виставлення оцінок учням. Також повинне діяти правило, згідно з яким вносити різноманітні зміни чи правки в електронний журнал можна буде лише з дозволу адміністратора. При цьому надзвичайно важливо те, що інформація про кожну здійснену вчителем інформацію буде зберігатися і її можна буде переглянути при потребі.

Про результати ведення такого проекту зможемо дізнатися лише наприкінці навчального року. Нагадуємо, що розпочали тестувати роботу з електронним журналом ще з минулої осені.