1 eenshot 119 січня у селі Солуки Яворівського району Львівської області відбулося традиційне святкування Водохреща місцевою громадою спільно з учасниками АТО і діючими військовослужбовцями.

До Йорданських купань на Львівщині долучилися понад два  десятки десантників-військовослужбовців окремої десатно-штурмової бригади ДШВ ЗС України.

Перед купанням хлопці розім’ялися, а згодом тричі пірнули до ополонки. Після обряду воїни одягли вишиванки, які військовим подарували волонтери.

2 548reenshot 1

Бійці кажуть: взяли участь у купаннях, щоб відчути Господнє благословення та оздоровитися. Адже  джерела, поблизу селища Солуки славляться водою, що має лікувальні властивості. Крім того, вважається, що у саме на Водохрещу вода набуває надзвичайних цілющих властивостей. 

– Дуже приємно разом з великою громадою святкувати святе Водохреща. Тут єднаються і вікові традиції, і десантний незламний дух, - переконаний офіцер 80-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Андрій Оринчин.

3 6886999ens3hot 1

 Окрім того, до українських військових в цей день долучитися і заокеанські колеги зі складу військово-тренувальної місії JMTG-U, що проводить вишкіл наших військових. Американські військові інструктори зі складу 278 бронекавалерійського полку Національної гвардії штату Тенессі також пройшли випробування у крижаній воді. На згадку про Україну та її давні традиції вони також отримали у подарунок вишиті сорочки.

Крім того, програмою Йорданських забав було передбачено парад вертепів,виступи відомих співаків Львівщини, колядки біля ватри, куліш від десантників, благодійний аукціон та виставка «Коляда в зоні ООС».

Співорганізатори свята, особовий склад 58 Будинку офіцерів міста Львова та військовий капелан, настоятель Княжої церкви Святого Миколая у Львові отець Андрій Дуда.  Нещодавно вони повернулися з Різдвяної поїздки до району проведення операції Об’єднаних сил. Зокрема, виставка «Коляда в зоні ООС» зроблена якраз за мотивами цієї подорожі.