habar babloУ Львівській області працівники управління захисту економіки і слідчі обласного управління Національної поліції викрили головного лікаря однієї з районних лікарень у систематичному отриманні неправомірної вигоди.

Про це Цензор.НЕТ повідомила спікер Департаменту захисту економіки НПУ Наталія Калиновська.

За її словами, головний лікар, зловживаючи службовим становищем, організував систему отримання від підприємців, які працюють у медичній сфері, хабарів за сприяння у здійсненні ними діагностики в приміщеннях медичного закладу.

"У рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) КК, зловмисника затримали в робочому кабінеті під час одержання чергової неправомірної вигоди за неперешкоджання у господарській діяльності підприємцю і надання йому допуску до приміщень лікарні для проведення експрес-діагностики загального стану здоров'я. Грошові кошти й речові докази вилучено з місця події", - розповіла Калиновська.

Вона зазначила, що в лікарні тривають обшуки, встановлюють інші факти отримання затриманим хабарів, а також інших посадових осіб, причетних до розподілу отриманих таким чином коштів.