1512405582 8630Цієї зими у мерії намагаються «не насипати лишнього». Про це розповів заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Львівської міської ради Сергій Бабак, пише Дивись.info.

«Ми намагаємося знайти баланс, аби лишнього не насипати, і так, аби не було проблем там, де машини не можуть проїхати. Десь тиждень тому у нас була доба дуже цікава, коли на 4 ранку було +2, на 5-6 ранку -3 і на день прогноз показував +5. Тобто стояло питання, чи висипати на пару годин, чи перечекати, поки все розтане. Такі накладки можуть бути, я хочу, щоб люди це розуміли, – розповів Сергій Бабак. – Ми змушені сипати пісок, бо реагенти, які ми придбали для центральної частини міста, на жаль, дають результат, коли є до 5 см снігу, коли нічого не падає. Коли снігопади більше, то їхня ефективність невелика».

Він також пояснив, чому в ожеледицю у Львові не завжди прибирають хідники від криги.

«Що стосується хідників, хочу пояснити, що у нас двірників 2200, з них 15% – це вакансії. З урахуванням, що люди є на лікарняному чи у відпустці, у нас недокопмлект двірників – 25%. При цьому середній вік – 57 років і більша половина з них – жінки, – заявив Бабак. – Якщо ми не перейдемо до питання техніки, механічного прибирання хідників, перспектива дуже туманна і недобра, бо вручну прибирати такі обсяги людям передпенсійного віку дуже важко».

На 2019 рік ми заклали на придбання техніки для прибирання 70 мільйонів гривень.