50983139 2Вчора, 29 січня, перестало битись серце відомої у Львові співачки ансамблю "Львівське ретро", заслуженої артистки Лесі Боровець. Незабаром вона мала б святкувати 70-річний ювілей.


Парастас відбудеться завтра, 31 січня,  об 19.00 у капличці на вул. Пекарській, 52.

Чин похорону вирушить із каплички у п'ятницю, 1 лютого, о 14.00 годині.

Поховання відбудеться на Винниківському цвинтарі.

Народилася 30 березня 1949 року у Львові. Закінчила Львівську консерваторію ім М. Лисенка (1972). Ще на початку 70-х у складі ВІА «Ватра» вона почала поєднувати класичний оперний вокал з ритмами біґ-біту (на першій платівці «Ватри» пісні «Верховинська колискова», «Відлуння в горах», «Як я спала на сені»). Працювала концертмейстером у Львівській хореографічній школі, концертмейстером-педагогом Дрогобицького та Івано-Франківського музучилищ, викладачем музичної школи імені С. Крушельницької. Тривалий час Леся була солісткою Львівської філармонії, а основу її репертуару складали пісні Богдана Янівського. Також була солісткою Львівського радіо і ТБ, ансамбля “Медікус” під орудою Ігоря Хоми. З початку 90-х вона у складі гурту О. Зелінського «Львівське ретро» по крихтах відроджує галицьку естраду 30-х років. З 1993 року є незмінною солісткою ансамблю “Галицька ревія”.

З ансамблями гастролювала в Україні, Росії, Польщі, Канаді та США. Записала альбоми “Ватра”, “Пісні Б. Янівського”, “Львівське ретро”, “Галицька ревія”. Озвучила музичні телефільми “Залицяльники”, “Пісні над Львовом”, записала відеофільми “Мелодії давні і нові. Співає Леся Боровець”, “Високий замок сподівань”, “Львівське ретро”, “Галицька ревія”, “Незабутні мелодії”.