miskrada sesia
Фото: Львівський портал
Сьогодні, 2 березня, депутати Львівської міської ради внесли зміни до ухвал «Про Регламент Львівської міської ради 7-го скликання» та «Про порядок виступів на пленарних засіданнях Львівської міської ради». Про це з сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

«Суть змін полягає у тому, щоби врегулювати питання виступів та присутності членів територіальної громади в сесійній залі. Йдеться про те, щоби люди подавали свої звернення про бажання бути присутніми не за день, а за 48 годин. Це б дало змогу секретаріату оперативно інформувати депутатів та забезпечити резервацію місць. Ці зміни були обговорені з громадськістю і отримали позитивний відгук», – зазначив начальник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський.

Першочергове право бути присутнім на пленарному засіданні надається членам територіальної громади м. Львова з врахуванням наступної пріоритетності:

-членам територіальної громади м. Львова, які бажають виступити на пленарному засіданні та подали своє звернення у відповідності до встановленого Радою порядку.

-членам територіальної громади м. Львова, за зверненнями яких на пленарному засіданні заплановано розгляд проектів актів індивідуальної дії та які повідомили секретаріат Ради про своє бажання бути присутніми на пленарному засіданні не пізніше ніж за 48 годин до пленарного засідання.

-членам територіальної громади м. Львова, які повідомили секретаріат Ради про своє бажання бути присутніми на пленарному засіданні не пізніше ніж за 48 годин до пленарного засідання.

Власне, Секретаріат Ради не пізніше ніж за 12 годин до пленарного засідання оприлюднює на інформаційному порталі депутатів Ради інформацію про кількість місць, зарезервованих згідно із зверненнями членів територіальної громади м. Львова та наявність вільних місць.

Власне у прийнятому рішенні йдеться про те, що право членів територіальної громади  Львова та представників засобів масової інформації бути присутніми на пленарному засіданні може бути обмежено у разі відсутності вільних місць, у разі відмови особи, яка бажає бути присутньою на засіданні, представити документи, що посвідчують її особу (паспорт, посвідчення журналіста, посвідчення водія, військовий квиток, пенсійне посвідчення), та зареєструватися у журналі присутніх на засіданні або відповідно до законодавства України в інтересах нерозголошення конфіденційної інформації про особу, державної чи іншої таємниці, що охороняється законами України.