У Львівській області десятеро підлітків долучилися до «груп смерті» у соціальних мережах. По одній справі вже відкрито кримінальне провадження, передає кореспондент ІА Дивись.info.

Десятеро підлітків зі Львівської області стали учасниками «груп смерті» у соціальних мережах. Про це під час брифінгу 2 березня повідомила начальниця відділу ювенальної юстиції прокуратури області Вероніка Загрева.

В одному випадку прокуратура вже відкрила кримінальне провадження, передає кореспондент ІА Дивись.info.

Це стало можливим, оскільки двоє підлітків самі звернулися до прокуратури через те, що їм постійно погрожували: телефонували на мобільний, писали на сторінки у соцмережах.

За словами Вероніки Загреви, наразі випадків самогубства через долучення до «гри» на Львівщині не зафіксовано.

«Завдяки скоординованим заходам, вдалося уникнути кількох випадків вчинення самогубств неповнолітніми. У зв’язку з цим, просимо батьків звернути увагу на своїх дітей, відлучити їх від постійного перебування у соціальних мережах, приділити більше уваги спілкуванню з ними, реагувати на девіантну поведінку», — зазначила начальниця відділу.

Вероніка Загрева також зазначила, що за кожним фактом нанесення непоправних тілесних ушкоджень дитині або у випадку її смерті, буде проводитися оцінка виконання батьками своїх обов’язків. За неналежне їх виконання передбачена кримінальна відповідальність.