mickevicha06Львівська міськрада виставить на аукціон приміщення на першому поверсі колишнього кінотеатру на пл. Міцкевича, 6/7. За відповідну ухвалу під час засідання сесії 2 березня проголосували 39 депутатів, повідомляє Zaxid.Net.

Згідно з ухвалою, продадуть через аукціон нежитлове приміщення площею 307,5 м2.

«Це приміщення на першому поверсі в центрі міста, що відповідно позиціонується, як надзвичайно привабливий комерційний об’єкт нерухомого майна територіальної громади. У разі продажу на відкритому аукціоні, бюджет міста зможе отримати орієнтовно щонайменше 15 млн грн», – мовиться в пояснювальній записці до ухвали.

Додамо, що раніше це приміщення було в переліку таких, які підлягають приватизації шляхом викупу, тобто без аукціону. З 2001 року його орендувало ТОВ «Кіновідеомистецький центр дозвілля «Кассандра», яке і могло бути претендентом на викуп приміщення.

Проте, як зазначається в пояснювальній записці до ухвали, у 2015 році Господарський суд Львівської області ухвалив рішення розірвати договір оренди з центром «Кассандра» через те, що центр передав приміщення в суборенду і використовував приміщення не за призначенням. Замість кіноцентру там діяли магазини.

Це вже не перше приміщення в будинку на пл. Міцкевича, 6/7, яке міськрада виставить на аукціон. У грудні 2016 депутати надали дозвіл на продаж через аукціон приміщення площею 293 м2 в цьому ж будинку.

Сам будинок збудований у 1908 році і зараз є пам'яткою архітектури. До 2007 року у ньому під різними назвами функціонував кінотеатр.