1475249Управління освіти Львівської міськради рекомендує звільнити заступницю директорки школи №98 Тетяну Мних, яка була відповідальна за організацію шкільної подорожі за кордон та залишила 15-річного учня самого на кордоні з Угорщиною. Директорці цієї школи Людмилі Зембі, яка супроводжувала учнів у турі, оголосили догану. Про це розповіла начальниця міського управління освіти Зоряна Довганик, повідомляє Zaxid.net

У січні 2019 року понад 20 учнів 10 класів разом із директоркою школи Людмилою Зембою та її заступницею Тетяною Мних поїхали у тур в Італію. Вчителі не перевірили в учнів документи і на кордоні помітили, що один з школярів взяв з собою звичайний закордонний паспорт замість біометричного. Оскільки у паспорті не було чинної візи, вчителі висадили хлопця на кордоні і стверджували, що домовились з прикордонниками, щоб ті посадили його у авто до Львова. Після кількох годин очікувань 15-річний Микола не дочекався допомоги та самостійно добирався з Чопу (Закарпаття) до Львова.

Після того, як мати учня описала цю історію на своїй сторінці у Facebook та про неї написали популярні львівські та загальноукраїнські ЗМІ, управління освіти Львівської міськради розпочало службове розслідування.

«Була підписана угода з туристичною компанією керівником групи (заступницею директорки Тетяною Мних, – ред.). Згідно з договором, перевірити документи перед подорожжю мав турист, оскільки пані Тетяна підписувала договір з туристичною компанією, вона була керівником групи і представляла інтереси дітей, тому вона зобов’язана була перевірити наявність документів. Але документи під час поїздки не перевіряв ніхто», – розповідає Зоряна Довганик.

Зоряна Довганик додала, що 7 лютого був підписаний наказ про оголошення директорці школи №98 догани, а також управління освіти рекомендувало розглянути питання про звільнення заступниці директорки, що була відповідальна за організацію туру.

За словами Зоряни Довганик, директорка та її заступниця не мали права залишати учня самого на кордоні, а також не змогли надати жодних документів чи зафіксованих телефонних дзвінків, які б підтверджували, що вони залишили хлопця прикордонникам.

Оскільки саме заступниця директорки Тетяна Мних була керівницею групи та на неї були оформлені довіреності на учнів, то комісія рекомендувала її звільнити. Зоряна Довганик зазначила, що управління освіти не має права її звільнити, оскільки таке рішення може прийняти лише її працедавець.

У коментарі журналістам директорка школи №98 Людмила Земба сказала, що ще не бачила наказу управління освіти та перебуває на лікарняному. Вона відмовилась уточнити, чи звільнить свою заступницю через цей інцидент.