1 349530479347284На початку нового тижня, з понеділка, 11 лютого, в Україні очікується мінлива погода і сильні опади практично на всій території.

Український гідрометцентр прогнозує, що дощ (в Івано-Франківській області дощ зі снігом) пройде в західному регіоні. Про це передає Обозреватель.

На дорогах, крім півдня, подекуди ожеледиця. Вітер південний вз переходом на західний, 7-12 м/с.

Середня температура вночі від -1 до -3 (на заході тепліше, до +3), вдень від +2 до +4 (у західних і південних областях до +7 градусів).

Крім того, на території Карпат 11 лютого синоптики попереджають про значний рівень небезпеки сходження лавин.

"Сніговий покрив на більшості крутих схилів закріплений помірно або слабо. Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях. Можливий схід окремих природних середніх і великих лавин", — сказано в повідомленні Укргідрометцентру.

У вівторок, 12 лютого в західних, південних і східних областях місцями пориви вітру 15-20 м/с.

Сильні опади (дощ або дощ зі снігом) пройдуть по всій Україні, крім Луганської та Донецької областей, де синоптики прогнозують мінливу хмарність.

Температура на півдні підніметься найбільш помітно — вночі термометр покаже від +2 до +4 (у Криму від +4 до +6 градусів). На решті території вночі очікується від 0 до +2, вдень від +1 до +3 градусів.