gayВиконавчий комітет Львівської міськради на засіданні 3 березня прийняв рішення про розробку Стратегії розвитку Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького.

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

Директор музею Роман Назаровець під час засідання пояснив, що стратегію розроблятимуть «з метою гармонійного розвитку Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького та сприяння духовному розвитку монастиря Свято-Іванівської лаври студитського уставу УГКЦ». Управління культури департаменту розвитку є відповідальним за розробку стратегії. Її мають напрацювати до 15 травня.

Р. Назаровець повідомив, що музей до 2003 року був у підпорядкуванні області. За його словами, тому грошей на реставрацію об’єктів виділяли мало.

«Музей шукає різні кошти для підтримки об’єктів. Маємо пропозицію від монастиря Свято-Іванівської лаври, що він допоможе від реставрувати Михайлівську церкву і надасть нам гонту для перекриття даху», – повідомив він.

Нагадаємо, що у Львові експонати Музею архітектури і побуту ім’я Климентія Шептицького у критичному стані. Близько 40% об’єктів стоять без даху, там падають крокви, прогнивають стелі, нищиться підлога.