1475501Міністерство оборони України виставляє на аукціон приміщення на вул. Стрийській, 61 у Львові, в якому працює дитяча поліклініка. Тому медзаклад, в якому обслуговуються 3,5 тис. дітей, просять покинути приміщення. Про продаж військового майна Львівська міськрада дізналася з листа КЕВ. Про це повідомляє Zaxid.net

На першому поверсі приміщення на вул. Стрийській, 61 від 2000 року працює педіатричне відділення 2-ї міської поліклініки. Використовується містом на правах оренди, але є військовим майном, тож Міністерство оборони вирішило продати цю нерухомість площею 236,3 м2. Відкритий аукціон з продажу приміщення запланували на 21 лютого. А Квартирно-експлуатаційний відділ Львова Міноборони сповістив медиків про це рішення листом з проханням покинути приміщення.
Міськрада наразі не має поблизу вільних комунальних приміщень, куди б могла перенести цей медзаклад. Поліклініка надає медичну допомогу 3,5 тис. дітей віком до 7 років. Більшість пацієнтів ‒ це сім’ї військових. Тут працює 21 медпрацівник.

1475501 1682451«Також варто зауважити, що для ремонту та обладнання цього педіатричного відділення з бюджету міста Львова було виділено майже 700 тис. грн», — уточнили в управлінні охорони здоров’я ЛМР.

Тож мерія просить не продавати цього приміщення та продовжити оренду, звернувшись з листами до Прем’єр-міністра і Міністра оборони України з вимогою врегулювати ситуацію, дати доручення скасувати аукціон з відчуження приміщень.

«Прошу розглянути можливість передачі нежитлових приміщень першого поверху будівлі № 23 у м. Львові по вул. Стрийській, 61, у власність територіальної громади м. Львова для забезпечення належної реалізації прав дітей на доступне та якісне надання медичної допомоги, що гарантоване державою», ‒ зазначено у листі.

У випадку, якщо аукціон відбудеться і на ньому продадуть приміщення теперішньої поліклініки, договір оренди з медзакладом автоматично розривається і персонал має покинути приміщення в триденний термін.