cover 1 bУ Львові для кожної дитини, яка в наслідок онкологічного захворювання втратила волосся, Благодійний Фонд “Крила надії” безкоштовно надає перуки з натурального волосся. Про це повідомила волонтерка Любов Возняк.

"Якщо ви мама чи тато принцеси, яка потребує перуки - заповніть цю форму http://bit.ly/2CupfUk і я особисто з вами зконтактую в найближчий час.

Зараз в резерві є 4 перуки, можна прийти — приміряти і якщо підійде, залишити собі", - каже Любов Возняк.

Нагадаємо, віддати власне волосся на перуки для онкохворих діток закликають ініціаторки акції «Hair for share». Зробити це просто: якщо довжина ваших кіс мінімум 20-25 см, ви можете їх обстригти та віддати організаторам акції, які подбають про виготовлення перук для дітей, що втратили волосся внаслідок хіміотерапії.

Усе почалося з ініціативи трьох дівчат, які обрізали власне довге волосся, щоб зробити з нього перуку.

Внаслідок хіміотерапії діти втрачають волосся, брови, вії. Протікання хвороби та процес лікування складні як в фізичному, так і психологічному контекстах. 

Цієї осені організаторки акції Людмила Крижановська та Анастасія Набокова обрізали свої коси.

В середньому, щоб виготовити одну перуку, потрібно обстригти волосся чотирьом дівчатам. Його довжина має бути хоча б 20 см, воно має бути доглянутим: може бути фарбоване, але не пошкоджене. Вартість виготовлення перуки коливається від 8 до 15 тис. гривень. Дівчатам вдалося знайти майстрів, які, дізнавшись про акцію, погодилися виготовити їх за 4 тис.грн.

Онкохворим діткам зазвичай підходять перуки лише з натурального волосся, оскільки на синтетичні матеріали у них може бути алергія. Уже зараз дівчата зібрали волосся на 1 перуку, кошти на її виготовлення віддають власні.

Як можна долучитися до акції:

  • Обстригти своє волосся і пожертвувати його на перуку для онкохворих діток.
  • Допомогти коштами на виготовлення перуки

Картка “ПриватБанку”  5169 3305 1136 7333 (Ліпська Н.С. БФ "Крила надії" - карта фонду). Обов'язково вкажіть призначення платежу: "на перуки".

  • Стати соціальним агентом: розповісти про акцію у соцмережах з хеш-тегом #HairForShare

Організатори акції: Людмила Крижановська, Анастасія Набокова, Марічка Маковецька, Олена Крижановська.

Партнери проекту: “Таблеточки”БФ “Крила надії”.   

Дружні перукарі: Максим Нестеров (Київ), Олена Мазурок(Львів), Hair Factory LvivІрина Попович (Львів).

Більше про акцію на https://www.facebook.com/HairForShare/

Інструкція як обстригати волосся для перуки:

  1. Перед зрізом необхідно помити і гарно висушити волосся;
  2. Розділити волосся на максимальну кількість хвостиків і обрізати;
  3. Довжина волосся, яка найбільше підходить під виготовлення перуки від 20 см;
  4. Якщо ви фарбували своє волосся, просимо вас написати на аркуші паперу та додати листок до пакунку з волоссям, якою фарбою (колір та назву бренду). Якщо фарбували хноєю, теж вкажіть, будь ласка. Якщо у вас кучеряве волосся, також вкажіть, про це, будь ласка, на аркуші паперу.
  5. Кожний хвостик загорніть в окремий аркуш паперу, так щоб волосся не заплуталося.
  1. Підходять також хвостики, старі шиньйони та перуки "з шафи", але не старші за 5 років, адже ті, які лежать довше мають специфічний запах, який важко вивести.