1 45e34n65s75h8ot 2Складено протокол стосовно колишньої директорки департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталії Хмиз. Про це повідомляють на сайті НАЗК.

Вона отримала  подарунок у вигляді  оплати послуги перельоту чартерним рейсом вартістю 4842 грн від голови Львівської ОДА Олега Синютки, чим порушила вимоги статті 23 Закону України «Про запобігання корупції».

Таке діяння Хмиз Наталії містить ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною першою статті 172-5 КУпАП: порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків — тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією такого подарунка.

1 67n84s6h32ot 2

Такі дії Національної агенції з питань запобігання корупції прокоментував львівський журналіст Дмитро Посипанко у себе на сторінці у Фейсбуці.

"НАЗК зробило мій вечір. Якось дивно, що одержання подарунка - це злочин, а його вручення - ні. Але це все фігня. Як можна конфіскувати перельот чартерним рейсом? НАЗК нам точно щось не договорює. Вони, мабуть, мають машину часу, але нікому про це не говорили і тут випадково спалились", - коментує він.