Screenshot 3 1 933x445Товариству з додатковою відповідальністю «Будівельна компанія «Львівторгбуд» затвердили містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва. Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 15 лютого, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради, повідомляє Вежа.

Мова йде про будівництво трансформаторної підстанції на вул. Тернопільській, 21. Варто вказати, що члени виконавчого комітету прийняли рішення одноголосно без попереднього обговорення.

За даними Youcontrol, станом на 11 лютого компанія перебуває на обліку в контролюючому органі як така, що припиняє свою діяльність. Головою комісії з припинення або ліквідатора було призначено ту ж людину, яка є керівником ТзДВ та підписантом – Андрія Сюту.

Водночас підприємство не має податкових боргів, а розмір статутного капіталу становить 505 тисяч гривень.

У коментарі журналісту ІА «Вежа» Юліан Чаплінський, начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради, пояснив, що причин для відмови компанії він не знайшов.

«Є три чіткі умови відмови у видачі містобудівних умов та обмежень: неповний пакет документів, невідповідність містобудівній та земельної документаціям. Інших причин для відмови згідно законодавства України не існує. В нас немає повноважень перевіряти існує компанія чи не існує, якщо подані документи», – зазначив він.

Окрім того, Юліан Чаплінський зауважив, що майбутня трансформаторна підстанція стане інженерною структурою міста, тому у членів виконавчого комітету не було можливості не надати дозволу на будівництво.