1475978Жовківський районний суд засудив до трьох років умовно старшого сержанта батальйону поліції особливого призначення Руслана Рака за сутенерство. Такий м'який вирок поліцейський отримав, бо визнав свою провину і погодився укласти угоду із прокурором, пише Zaxid.net

З матеріалів справи відомо, що у травні 2018 року Руслан Рак зареєструвався під нікнеймом у російській соцмережі «ВКонтакте», де почав розміщувати у різних групах повідомлення про надання сексуальних послуг за гроші. Під час переписок із потенційними клієнтами Рак надавав їм свій номер телефону і уже у розмові домовлявся про деталі та оплату послуг.

Після узгоджень деталей з клієнтами Руслан Рак підвозив жінок на своєму автомобілі до узгодженого місця і забирав у клієнта гроші. За інтимні послуги клієнти сплачували Раку 100 доларів, з яких 1300-1500 грн він віддавав повіям. Кілька клієнтів поліцейського-сутенера під час слідства повідомили, що послуги повій отримували у готелі «Варшава», що у селі Малехів біля Львова.

Укінці травня 2018 року прокуратура Львівщини повідомила про затримання Руслана Рака на хабарі. Виявилось, що через зайнятість сутенерством він систематично не виходив на роботу і сплачував своєму керівнику за це хабарі. Правоохоронці затримали Рака та його керівника 30 травня. У справі хабарництва Русланові Раку вирок наразі не винесли.

25 вересня 2019 року Руслан Рак погодився укласти угоду з прокурором про визнання винуватості, згідно з якою сутенера звільняють від покарання з іспитовим терміном. 15 лютого 2019 року суддя Жовківського райсуду Володимир Мікула затвердив цю угоду, призначивши Руслану Раку 3 роки умовно.