1 2564n7849shot 1Керівника Жидачівської центральної районної лікарні Богдана Бойчука звільнено "за власним бажанням". Відповідне розпорядження вже підписали у Жидачівській райраді. Про це повідомив Володимир Кулак - батько 12-річного Романа Кулака, який помер у цій лікарні через недбальство медиків.

"Здоровий глузд переміг! Але після всіх перемог треба не зупинятися! А з подвоєними зусиллями, ставати до роботи! В лікарні потрібно збудувати, організовувати живий організм. В першу чергу це має бути надання якісної медичної допомоги! Бо ліжко-місця, утеплені стіни, перекриті дахи це добре. Але не стіни лікують, а люди. Чи є в них бажання і професіоналізм? 

В Жидачеві і сучасне обладнання мали, але не використовували його, щоб діагностувати хворобу, щоб врятувати мого сина Романа. Тепер ми прийшли до того що я писав після смерті сина Романа: "Мій син помер, щоб інші жили". Я вірю, що та лікарня стане зразковою", - каже Володимир Кулак.

52748953 2214552191929231 3906913234120081408 n 1Нагадаємо, лікаря, якого звинувачують у смерті 12-річного Романа Кулака, таки відсторонили від роботи.

Раніше, 4 січня у Галицькому суді відбулося слуханняпро обрання міри запобіжного заходу для двох лікарів та відсторонення ще одного лікаря від займаної посади, який досі працював у лікарні. Трьох медиків звинувачують у халатності та неправильному діагнозі, що призвело до смерті 12-річного Романа Кулака із Жидачівщини. Йому не змогли вчасно діагностувати заворот кишок. Роман пережив сильні болі у животі та невдовзі помер.