1 en769s4h60o0t0 1У Львівській області може появитись мережа комунальних аптек. Це питання зараз розглядають у Львівській обласній раді.

Про це повідомляє Тарас Батенко, нардеп від Укропу, у себе на сторінці у Фейсбуці.

"Львівська обласна рада розглядає питання щодо створення мережі комунальних аптек по усій області. Наприкінці січня мною направлено депутатське звернення на голову Львівської обласної ради Олександра Ганущина з пропозицією забезпечити доступними медикаментами соціально вразливі верстви населення. Комунальні аптечні заклади по суті є стратегічними об’єктами, які повинні забезпечити доступними медикаментами соціально вразливі верстви населення.

Станом на сьогоднішній день профільні постійні комісії з питань охорони здоров'я, материнства, соціального захисту та з питань комунального майна та приватизації обласної ради розглядають можливість створення мережі комунальних аптек шляхом створення відповідного комунального підприємства з мережею аптечних закладів у приміщеннях, що належать до комунальної власності (обласної ради та районних рад Львівської області) для покращення обслуговування громадян пільгових категорій.

Вважаю, що для успішного розвитку комунальної мережі аптек необхідна підтримка обласних та районних рад, тому важливо передбачити кошти в обласному бюджеті на розвиток комунальної аптечної мережі, так як це зроблено у м. Тернопіль та м. Черкаси. Зокрема, пілотний об’єкт по створенні мережі комунальних аптек, просив розпочати із Золочівського, Перемишлянського, Миколаївського районів та міста Новий Розділ Львівської області.

По ходу розгляду звернення постійними комісіями обласної ради буду інформувати про прийняті рішення", - йдеться у дописі Тараса Батенка.