1 6e48n5468s49h4ot 1Фіналістки Національного відбору на Євробачення-2019, дует ANNA MARIA дали скандальне інтерв'ю журналісту Роману Скрипіну, під час якого заявили, що "війни в Україні немає", а також відмовилися визнавати анексію Криму РФ.

У студії дівчата заявили, що "Україна не веде війну з Росією, а конфлікт просто називається АТО". Що стосується їхньої позиції щодо Криму, Анна і Марія зазначили, що "Україна втратила півострів", водночас вони не вважають, що він окупований РФ. Відео інтерв'ю розміщене на YouTube. Про це пише Обозреватель.

Крім того, співачки відмовилися пояснити свою позицію, заявивши, що "вони не політики і відповідати на подібні запитання не будуть".

"В Україні немає війни з Росією, це називається АТО. І взагалі, для чого ви це запитуєте? Слухайте, ми не є членами секретаріату президента, щоб відповідати на подібне. Ми не обговорюємо політику, ми — музиканти. Питання про війну ставте політикам, а не нам", — оскандалилися висловлюванням ANNA MARIA.

Крім цього, Скрипін запитав у дуету про участь у концертах з нагоди 9 травня, а також підтримки маршу "Безсмертного полку", ініційованого Москвою. Дівчата зазначили, що не вважають свій вчинок поганим і відкрито сказали про те, що досі підтримують радянське свято "Великої Перемоги", яке в Україні є Днем скорботи і пам'яті.

"Ми сприймаємо свій виступ на "Інтері" просто як пісню. Для нас вшанувати пам'ять ветеранів війни було важливо. Парад "Безсмертного полку" придумали в Росії, але нам абсолютно все одно. Ми знаємо також, що в Україні заборонена георгіївська стрічка, але її можна надіти, а можна зняти, у нас же просто пам'ять всередині", — висловилися артистки.

Також учасниць дуету запитали, чий Крим (це територія України чи Росії). На що виконавиці відповіли:

"Крим наш! Наш із моєю сестрою, це наш дім, так було, є і буде. Зараз там просто два кордони, ми їдемо додому і маємо їх проходити. То чий же Крим? Ми не будемо говорити фрази, які від нас хочуть почути. Україна просто втратила Крим", — висловилися артистки, відмовившись відкрито визнати анексію Криму Росією.

На думку сестер Опанасюк, з Кримом трапилися "два кордони - український і російський". При цьому сам півострів залишився колишнім.

"Не тримайте мене за ідіота у моїй же студії. У вас що, слово окупація в горлі застрягло? Ви чудово відрікаєтеся від своїх слів, а глядачі зроблять свої висновки" — різко підсумував Скрипін.

Зазначимо, що в кінці ефіру в студію подзвонив глядач, який у нецензурній формі "осадив" кримських "народних артисток": "Ці істоти — просто російські б**ді, сенсу розмовляти з ними немає. Вибачте, що в прямому ефірі. З повагою до вас, без поваги до цих істот".

У мережі шквал обурення через скандальне інтерв'ю дуету ANNA MARIA з Криму. Користувачі назвали сестер "дешевими балалайками" і "в*тними курками". Також деякі з них закликали максимально поширювати відео бесіди, "щоб українці не надумали голосувати за них на Нацвідборі".

Після такого, у Львові дівчат не будуть раді бачити.

"У Львові їх не буде! Надіюсь, і на Євробаченні також", - прокоментував Олег Радик, ГО "Економічний бойкотний рух".