dreamstime s 89966603Із 17 березня 2016 року у Львові діють Правила утримання й поводження з тваринами, де вказано, що власники тварин зобов'язані прибирати за ними екскременти на газонах, тротуарах та інших територіях по місту. Втім, у Правилах благоустрою міста Львова, таких зобов'язань не було, саме тому вчора, 11 березня, 45 депутатів міськради погодили такі нововведення, пише 032.ua.

Така поправка до Правил дозволить притягнути недобросовісних господарів чотирилапих до адміністративної відповідальності за ст. 152 КУпАП, якщо ті не прибиратимуть за домашніми улюбленцями, коли їх вигулюють.

У ході пленарного засідання, було також запропоновано встановити додаткові контейнери з одноразовими пакетами для цієї мети біля смітників, а також привести до належного стану існуючі станції прибирання за тваринами, встановити відповідальну за них організацію.

Окрім цього, у Львові вже готують до затвердження перелік майданчиків для вигулу собак, де будуть вказані прогулянкові маршрути, майданчики для тренувань тощо.