ukr pol krakovec 3227Учора, 14 березня 2019 року, громадянин України, 32-річний мешканець Львівщини як водій автомобіля «MERCEDES BENZ» прибув з Республіки Польщі в Україну. В пункті пропуску «Шегині – Медика» під час митного контролю виникла підозра щодо наявності в авто товарів.

Транспортний засіб було скеровано в місце поглибленого огляду, де в багажному відділені під коробками та в салоні під сидіннями для пасажирів було виявлено прикриті ганчір’ям вино та жіноче взуття. Зокрема 18 скляних пляшок вина «VLADINNI», 192 пляшки «FRIZZANTINO» та 48 пляшок «MONTEPULCIANO D’ABRUZZO», ємність кожної 1,5 л. А також 55 пар різного жіночого взуття іноземного виробництва.

IMG 20190315 WA0013ukr pol krakovec 3231Після митного огляду та виявлення вказаного товару громадянин визнав його своєю власністю.
Отже, громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, способом, що утруднює його виявлення.
Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України. За цим фактом складено протокол. Товар вилучено. Справу скерують до суду.