1 415464 2039Згідно з положеннями закону ціни для побутових споживачів повинні зрівнятися з цінами для промислових підприємств.

До 3,5 грн за кіловат-годину підскочить ціна на електроенергію для українців після остаточного запуску з 1 липня нової моделі реформованого енергоринку, — це втричі більше порівняно з нинішнім середньозваженим тарифом. Такого висновку дійшли енергетичні експерти і практики, адже ціни для промислових споживачів різко поповзли вгору відразу після запровадження з 1 січня 2019-го нової моделі роздрібного енергоринку — першого етапу реформи, що здійснюється відповідно до Закону "Про ринок електричної енергії" (набув чинності в червні 2017 р.).

Про це у своїй статті для DT.UA пише Наталка Прудка, передає ZN.UA. За її словами, відповідно до положень цього закону ціни для побутових споживачів повинні зрівнятися з цінами для промислових підприємств.

Проте не виключено, що спочатку уряд стримуватиме різке подорожчання шляхом запровадження спеціальних обов'язків з постачання електроенергії за пільговими цінами окремим категоріям споживачів. Принаймні регулятор уже готує відповідні пропозиції для Кабінету міністрів, повідомила голова НКРЕКП Оксана Кривенко.