54233829 1543687279097418 904583441830379520 nКомпанія «Львівхолод» оприлюднила офіційну заяву у зв'язку із скандалом навколо давньої колишньої «Аптеки під св. Миколаєм» на вул. Грушевського, 26. 

17 березня львів'яни обурились через відкриття супермаркету «Рукавичка» у приміщенні колишньої трав'яної аптеки. Нових орендарів звинуватили у знищенні ліпнини на фасаді, а також старих аутентичних меблів, які зникли в невідомому напрямку.

У компанії «Львівхолод» кажуть, що орендують приміщення законно, жодних ремонтів фасаду не проводили, а раритетних меблів під час заїзду у приміщенні вже не було

collage82"Щодо відкриття магазину «Рукавичка» на вул. Грушевського,26 (колишня «Аптека під св. Миколаєм»). Офіційно повідомляємо, що приміщення під магазин за вказаною адресою Компанія «Львівхолод» використовує на умовах оренди з дотриманням усіх вимог охоронного договору. Відповідно жодних ремонтних та інших робіт, які б погіршували стан історичної будівлі, фасаду чи інших елементів приміщення компанія не проводила і не планує проводити. Жодних предметів, які становлять історичну цінність, зокрема старовинних меблів чи аптекарського приладдя, від орендодавця компанія не отримувала", - сказано у заяві.

Натомість, Львівська міська рада висунула ультиматум власнику аптеки «Під святим Миколаєм». Якщо упродовж тижня не поверне історичні меблі – чиновники шукатимуть правди у суді, повідомляє Галнет.

«Власник приміщення раніше зобов’язався зберегти ті елементи, які мали цінність. Однак зберіг їх у своєрідний спосіб: частину реставрував, а решта досі перебуває у реставраційних майстернях. Очевидно, якщо власник не погодиться повернути все до попереднього стану, тобто відновити, то тоді буде позов до суду. Крім того, власник приміщення вже оплатив штраф. Правда, дуже незначний», – розповіла очільниця управління історичного середовища Лілія Онищенко.