Znimok ekrana 320 і 21 березня у Львові відбудуться святкування з нагоди 110-ї річниці від дня народження польського письменника та афориста Станіслава Єжи Леца.

Станіслав Єжи Лец – польський поет, філософ, письменник-сатирик і афорист XX століття. Народився 1909 року у Львові. Поет і афорист Станіслав Єжи Лец, за визначенням критиків, входить до першої десятки літераторів XX століття, які не тільки вплинули на смаки читацької публіки, а й виразно позначилися на формуванні сучасної свідомості людства.

На пошанування пам’яті Леца команда офісу “Львів – Місто літератури ЮНЕСКО” спільно з громадським діячем, істориком, перекладачем, членом Українського ПЕН Андрієм Павлишиним підготували низку подій у Львові: урочисту академію, вуличну фотовиставку, присвячена життю і творчості письменника, публічну дискусію, презентацію книжки Лідії Коської “Лец. Автобіографія слова”, а також розмову із сином С. Є. Леца Томашем де Туш-Лецом та показ документальних кінофрагментів з родинного архіву.

Детальна програма заходів двох днів:

Середа, 20 березня

16:00 Урочиста академія з нагоди 110 річниці від Дня народження Станіслава Єжи Леца, Палац Потоцьких (вул. Коперника, 15).

18:30 Публічна дискусія “Лец сьогодні. Спадщина, місце в культурі, політичний контекст”, Наукова бібліотека Львівського національного університету ім. І. Франка (вул. Драгоманова, 5).

Четвер, 21 березня

17:00 Презентація книги Лідії Коської “Лец. Автобіографія слова”, Львівська національна наукова бібліотека України імені Василя Стефаника (вул. Стефаника, 2).

19:00 Розмова із сином С. Є. Леца Томашем де Туш-Лецом та показ документальних кінофрагментів з родинного архіву, Міський Палац культури ім. Г. Хоткевича (вул. Кушевича, 1).
Вхід на всі події вільний.

За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном 096 27 50 232 (Олеся Семашко).

Організатори заходу:
Офіс “Львів – Місто літератури ЮНЕСКО”
Андрій Павлишин спільно з Українським ПЕН
Управління культури Департаменту розвитку Львівської міської ради

Партнери:
Міський Палац культури ім. Гната Хоткевича
Наукова бібліотека Львівського національного університету ім. І. Франка
Львівська Національна Галерея Мистецтв імені Бориса Возницького
Львівська національна наукова бібліотека України імені Василя Стефаника