234345477661111Вчора, 19 березня, Личаківський районний суд Львова обрав 20-річному солдату строкової служби ВПС «Сянки» Мостиського прикордонного загону запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб без альтернативи внесення застави. 

Про це повідомили у військовій прокуратурі Львівщини.

Як повідомляє ТСН, юнаку також призначили психіатричну експертизу. На суді підозрюваний посміхався та поводився дивно. 

"Правоохоронці при розслідуванні будуть розглядати кілька версій, серед яких дідівщина, проблеми у сім'ї та інші версії. Підозрюваний не може пояснити, чому він це зробив. Він був призваний на строкову службу у листопаді 2018 року і жодних зауважень раніше до нього не було", - каже військовий прокурор Віталій Горпинич.

Окрім того, прикордоннику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). За вчинене йому загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що 20-річний військовослужбовець підозрюється в умисному вбивстві старшини відділення інспекторів прикордонної служби «Сянки» ВПС «Сянки» Мостиського прикордонного загону.

У понеділок, 18 березня, о 12.48 під час несення служби у прикордонному 20-річний солдат строкової служби вистрелив у спину із отриманої ним зброї в прапорщика та наніс удари прикладом в різні частини тіла потерпілого.

Від отриманої травми старшина помер дорогою до лікарні.