1 456en 45748shot 1Лісник Володимир Мацьків з села Верхня Рожанка на Сколівщині написав заяву в поліцію на місцевих чоловіків за крадіжку лісу.  Стверджує, ті завдали шкоди на 80 тисяч гривень.

Про це пише LMN.

Між чоловіками та лісником розгорівся конфлікт. Як розповідала LMN раніше, декілька молодиків, один з яких син лісника, приїхали до оселі багатодітного Миколи пізно ввечері, витягли його та сусіда Ігоря з хати та почали бити. Малолітні діти Миколи зчинили лемент. Один з кривдників вистрілив з рушниці, щоб їх втихомирити.

Причиною конфлікту стали декілька колод, які місцеві жителі привезли додому на дрова.

«За ліс треба платити данину ліснику Мацьківу. За фіру – 100 гривень. Як возиш машиною, то тисячу. Чоловіки не захотіли платити, в них великі сім’ї, живуть бідно. Взяли небагато, тільки би було чим палити в хаті», – розповідає  LMN місцева мешканка Богдана, родичка одного з побитих чоловіків.

Лісник не заперечує, що побиття та погрози – справа рук його сина. Чоловіків, які отримали тілесні ушкодження, називає злодіями. Стверджує, що коли зловив на гарячому «крадіїв» останній раз, то отримав по голові. А син на емоціях приїхав помститися.

«Я сина не оправдовую, я його того не заставляв робити,» – зазначив Мацьків у коментарі ICTV.

Місцеві ж вважають ситуацію, що склалась, абсурдною. Кажуть, несправедливо звинувачувати чоловіків у розкраданні лісу, бо вони не збиралися ті колоди продавати.

«У селі усі знають: якщо хтось і краде ліс для продажу, то тільки сам лісник. Ще раніше, не займаючи цієї посади, він відкрив собі лісопильну. Явно не для власних потреб. Є в нього техніка відповідна, є працівники. Чому бідному місцевому населенню не можна брати з лісу дрова, які там лежать і гниють, а лісникам можна вивозити машинами? » – розповідає Богдана.

Місцеві жителі надали LMN відео, на якому видно роботу лісопильні у Рожанці. Кажуть, вона працює незаконно. На відео є і сам Володимир Мацьків (у хутряній шапці).

 Микола та Ігор також написали заяву у поліцію, одразу після побиття. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, людям лісника інкримінують умисне легке тілесне ушкодження.

«А те, що його син стріляв, до уваги, виходить, можуть і не взяти. І те, що діти не на жарт перелякалась, теж. Якась страшна ситуація: злочинці залишаються непокараними, погрози зброєю не вважаються злочином, а життя людини немає ніякої цінності», – каже Богдана.

Син постраждалого Ігоря найняв адвоката. Родичі побитих чоловіків сподіваються, що справа про побиття таки дійде до суду і кривдників покарають.