1 546op 869ikaГосподарський суд Києва відхилив клопотання Львівської облради щодо приміщення на Короленка, 7.

Учора, 21 березня, відбулось засідання Господарського суду Києва, на якому розглядали клопотання ЛОР щодо приміщення на вул. Короленка, 7 у Львові. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив виконувач обов’язків керівника управління майном спільної власності ЛОР Віктор Кусий.

Нагадаємо, 27 лютого відбувся аукціон з продажу приміщення на вулиці Короленка, 7 у Львові. Переможцем торгів стала заснована 4 місяці тому київська фірма, що займається купівлею і продажем майна. Вона запропонувала 35,1 млн грн за приміщення колишнього інтернату. Того ж дня Господарський суд Києва ухвалив рішення про зупинення дії рішення Львівської облради про продаж приміщень на вул. Короленка, 7 у Львові за клопотанням юридичного відділу ЛМР. Також суд зупинив проведення самого аукціону з продажу цих приміщень.

Відтак, юристи ЛОР звернулись до суду із двома клопотаннями у відповідь. У першому ішлося про скасування ухвали суду про заборону проведення аукціону, а в другому – про те, щоб ЛМР внесла на рахунок 35 млн грн у якості забезпечення свого позову – це ті гроші, що не отримав за приміщення на Короленка, 7 обласний бюджет.

Господарський суд Києва розглянув ці клопотання вчора і відхилив їх.

«Розглядав той же суддя, який ухвалив попереднє рішення. Він мав право переглянути свою ухвалу, бо ми надали обґрунтування для цього. Але він відмовився переглядати її, і у нас лишається лише Північний апеляційний господарський суд», – каже Віктор Кусий.

Апеляцію, додає він, подадуть одразу після отримання тексту вчорашнього рішення суду.

Раніше Центр опіки сиріт УГКЦ просив ЛОР передати йому це приміщення і його територію, аби облаштувати там Дім милосердя. Цю ініціативу підтримала ЛМР. Проте облрада відмовила.