1 465e 123nshot 1Виконавчий комітет Львівської міськради затвердив ЛКП «Львівавтодор» містобудівні умови та обмеження на будівництво підземного багаторівневого паркінгу на площі Петрушевича. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 22 березня, передає кореспондент Львівського порталу.

Зводити підземний багаторівневий паркінг будуть на двох земельних ділянках загальною площею 0,83 га, цільове призначення яких – для розміщення та експлуатації будівель, споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства.

Своїм рішенням виконком не визначив максимально допустимого відсотка забудови ділянки, проте встановив, що висота наземної частини паркінгу не повинна перевищувати 2 та 4 м.

Зазначимо, на площі Петрушевича планують звести дворівневий підземний паркінг орієнтовно на 300 паркомісць. Для такого будівництва шукають інвестора, а ЛКП «Львівавтодор» буде лише замовником робіт. Також на площі збираються провести реконструкцію скверу.

Як повідомляв Львівський портал, ЛКП «Львівавтодор» найближчим часом проводитиме необхідні дослідження, щоб сформувати остаточні вимоги до проекту майбутнього паркінгу. За попередніми даними, його будівництво коштуватиме близько 5 мільйонів євро.

Про облаштування багаторівневого паркінгу на площі Петрушевича у міськраді Львова заговорили ще на початку 2018 року. У лютому 2019-го мерія остаточно узгодила всі земельні питання, необхідні для будівництва паркінгу.

Нагадаємо, ще один багаторівневий паркінг хочуть звести у самому центрі міста – на вул. Банковій. Для цього міська рада також шукає інвестора.