Родини загиблих під час аварії на шахті "Степова" отримають по 100 тисяч гривень, постраждалі – від 20 до 60 тисяч гривень із обласного бюджету. Про це заявив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка під час брифінгу сьогодні, 9 березня.  

За словами голови Львівської ОДА, кошти вже перерахували гроші на департамент соціального захисту населення ЛОДА. Завтра гірники отримають відповідні виплати на власні карткові рахунки.

Додамо, на сьогодні в лікарні перебувають всі 23 постраждалих під час аварії гірники. Частина із них найближчим часом можуть бути виписані.

При цьому голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка прокоментував ситуацію щодо блокування рахунку ДП «Львівугілля» Державною виконавчою службою.

На думку очільника області, дії з блокування рахунку – вчинені для дестабілізації ситуації у вугільній галузі Львівської області. "Лише дякуючи чіткій позиції шахтарського колективу, розумінню гірняками проблеми, а також завдяки дорученням Прем’єр-міністра України, які були дані під час його візиту на Львівщину, ми зрушили цю ситуацію з мертвої точки", - наголосив Олег Синютка.

Крім того, голова Львівської ОДА повідомив, що у вівторок, 7 березня, виконавча служба видала розпорядження про розблокування рахунку ДП "Львіввугілля" на виплату заробітної плати і цей документ уже знаходиться в банку, який обслуговує зарплатні рахунки шахтарів. "На сьогодні є всі підстави для перерахування відповідних коштів на карткові рахунки гірників", - підкреслив Олег Синютка.