polВчора із 45 кандидатів на посаду дільничних лише 14 не пройшли відбір. Зокрема, не пройшли два колишні працівники Державтоінспекції.

Про це Форпосту повідомила голова кадрової поліцейської комісії ГУ НП у Львівській області, громадська активістка Вікторія Балицька.

Причинами для відмови кандидатам стали розмита мотивація, неможливість чітко і зрозуміло пояснити, чому претенденти в минулому покинули роботу в міліціі. Дехто, за словами Вікторії Балицької, взагалі нервувався на запитання. "Колишні даівці не змогли переконати нас, що готові відмовитися від старих моделей поведінки і працювати за новими правилами", - зазначила активістка.

Сьогодні співбесіди із тими, хто має намір стати дільничними, продовжуються.

Як повідомляв Форпост, цього тижня в Головному управлінні Нацполіціі Львівщини відбуваються співбесіди із кандидатами на посади оперативників та дільничних.

За підсумками понеділка та вівторка із 76 претендентів на посаду оперативників 38-ох було рекомендовано до служби в поліції.

Більшість із тих, хто рекомендований до служби в поліції, за словами Вікторії Балицької, мають ідеалістичні уявлення про сучасну поліцію. Вважають, що вона функціонує за новими принципами і є реформованою.

"Отакі є загрозою для заскорузлої системи. Якщо не розчаруються, не зламаються, то своєю діяльністю і помислами змінять поліцію, реформують її собою! Хоч і мало їх буде, але надія є - проб'ють морок і заскорузлість", - написала Вікторія Балицька.