sadoviy i smittya 1Міський голова Львова прокоментував ситуацію щодо вивезення сміття з міста. Він зазначив, що на сьогодні по місту є переповненими чи не прибраними понад 330 майданчиків. Загалом по Україні затримано майже 50 машин львівських перевізників. Мер пояснив це тим, що "численні працівники органів правопорядку по цілій країні задіяні в операцію з переслідування львівських машин" і що таким чином сміттєва блокада Львова відновилася.

Відтак, міський голова Львова звернувся з проханням до правоохоронних органів навести чіткі факти порушень з боку львівських перевізників, та зазначив, що, у випадку несанкціонованого скидання сміття, готовий зобов’язати перевізників прибрати ці ТПВ.

Також мер розповів, що наступного тижня у Львові перебуватиме Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні, яка оголосить про початок фінансування урядом цієї країни проектної частини рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

«Щодо сміття. Ситуація, на жаль, вкотре загострюється – на сьогодні понад 330 майданчиків у місті є переповненими. Є всі ознаки того, що системна блокада міста відновлюється. Полігони один-за-одним скасовують прийом ТПВ зі Львова. Але є і інша проблема – навіть в тих випадках, коли машини везуть сміття на полігони, з якими укладені офіційні договори, їх ще на під’їздах затримують працівники поліції. На сьогодні близько 50 таких машин було затримано по всій Україні, що суттєво ускладнює процес.

У зв’язку з цим, я хочу прокоментувати і новини про те, що в тому чи іншому місці виявляють несанкціоноване вивантаження сміття, поруч з яким лежать акуратно поскладані чеки з львівських магазинів.

Я не стверджую, що львівські перевізники такого робити не можуть. Я не буду нікого захищати, виправдовувати і готовий жорстко покарати всіх, хто такого допускається. Змушу порушників власними силами прибрати ті місця, де вони насмітили. Я перший є зацікавлений в тому, аби таке не траплялось. І зі свого боку міська влада Львова робить все можливе, аби сміття вивозилось виключно на офіційні полігони.

Але є один момент – попри те, що численні працівники органів правопорядку в цілій країні задіяні в операцію з переслідування львівських машин, немає жодного доведеного факту, що до несанкціонованих викидів сміття в різних областях мають стосунок львівські перевізники. Я закликаю правоохоронців ретельно розслідувати ці факти і виявити принаймні одного винного.

Наступного тижня у Львові перебувати пані Посол Франції, яка оголосить про початок фінансування урядом цієї країни проектної частини рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Ми також завершуємо розробку альтернативного плану з будівництва нового сміттєпереробного комплексу після того, як пропозиція держави збудувати такий об’єкт поблизу Новояворівська була відхилена науковцями», - цитує міського голову прес-служба мерії.