1 3456310 0609596Міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення провести службове розслідування щодо ситуації із будівництвом житла на вул. Тернопільській, 21а. Про це йшла мова під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

Під час розгляду питання про заслуховування інформації щодо будівництва на вул. Тернопільській, 21а мешканці, які прийшли на засідання виконкому, поскаржилися, що, коли купували житло на цій ділянці, то тут планували зводити 5 будинків, а зараз, за їхніми словами, вже є фактично 9.

«Мікрорайон побудований таким чином, що це є кільце. Але тепер замість умовної літери «С» вийшла «О», тобто закільцьована територія… Місто видало містобудівні умови та обмеження на всі 9 будинків замість 5, враховуючи, що територія була дана в оренду під забудову 5 будинків та дитсадка», – сказав представник ініціативної групи мешканців.

Жителі попросили членів виконкому і міського голову зупинити роботи з будівництва. А також вони запропонували вирішити проблему із садком, який так і не облаштував забудовник, наступним чином: розширити існуючі дошкільні заклади, які є поруч.

«Компанія «Мальви» мала збудувати 5 будинків і садочок. Забудівельник створив проблему для міста мешканців, обдуривши обох. Він не міг би цього зробити, якби не рішення, які приймалися у міськраді. Хто був провідником афери компанії «Мальва», хто ці всі речі готував?! Тому що можна було і всі 20 будинків там збудувати…», – зазначив Андрій Садовий.

Він дав доручення провести службове розслідування щодо усіх етапів цього питання та з’ясувати причини наявних порушень та як могло статися, що на місці, де мав бути збудований садочок, будується житловий будинок, інформує прес-служба ЛМР. Департаменту містобудування спільно з департаментом гуманітарної політики доручено пропрацювати можливість розширення котрогось з існуючих у тому районі садочків замість того, котрий мав звести, однак не дотримав своїх зобов’язань, забудовник.

«У нас з компанією «Мальви» мільйон проблем. Там, де вони будуть, там є проблеми. Не радив би купувати квартири в такого забудовника. Це є не надійна компанія», – наголосив міський голова.

Окрім ситуації із дев’ятьма багатоповерхівками замість п’яти, одну з яких звели на місці, де планувався дитячий садок, як зазначає Zaxid.net, є ще один момент: після цього забудовник почав зведення приватного садочка у закритому дворі житлового комплексу, де обіцяли облаштувати майданчик для дітей.