ukr 1 696x463Господарський суд Хмельницької області вирішив стягнути з “Красилівського агрегатного заводу”, що входить до складу державного концерну “Укроборонпром”, 2099 млн гривень (5 млн російських рублів) на користь російської літакобудівної корпорації “МіГ” (Росія). Рішення було прийнято 18 квітня. Про це повідомили у прес-службі концерну, пише Today.

Як зазначається, український суд повністю задовольнив позовні вимоги російської компанії та присудив стягнути з українського підприємства понад 5 млн рублів на користь “МіГа”, який є одним з основних підприємств російської військової промисловості. Підприємство виконує повний цикл робіт в галузі створення, ремонту і модернізації винищувальної авіації, озброюючи армію літаками МіГ-29 і їх модернізованими версіями.

“Укроборонпром” буде оскаржувати рішення Господарського суду Хмельницької області в суді вищої інстанції. Там наголосили, що це рішення повністю суперечить указу президента про введення в дію рішення РНБО “Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”. Згідно з ним, “Российская самолетостроительная корпорация “МиГ” потрапляла під українські санкції.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів погодив план реформування оборонно-промислового комплексу країни, який включає перевірку посадових осіб державного концерну “Укроборонпром” на поліграфі з метою виявлення корупційних ризиків на підприємстві. Крім того, перевірці підлягатимуть й посадові особи інших державних підприємств та акціонерних товариств, де частка держави перевищує 50%.

Раніше Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони України, яке передбачає проведення аудиту “Укроборонпрому” у місячний термін.