23 90743826423Вчора, 20 квітня, у районі Кривчиць місцеві мешканці зловили на гарачому водія автомобіля "МАЗ", який намагався поповнити стихійне несанкціоноване сміттєзвалище новою партією завезених відходів (відходів зрізаного гілля). Про це повідомив громадський активіст Ігор Стукалець.

"Водій спочатку відхрещувався, мовляв, приїхав, щоб постояти тут автомобілем до вечора, а коли помітив в руках телефон, який фільмував усе, що відбувається, намагався його відібрати. Коли й ця спроба виявилася невдалою, вирішив запропонувати автору відео сходити на каву - очевидно, для вирішення ситуації з вмістом кузова, яка склалася для нього на цей раз не вельми вдало.

Далі інстинкт самозбереження таки взяв верх над "романтичними" пропозиціями водія, і той, почувши про поліцію, поспіхом розвернув автомобіль і з повним кузовом покинув місце події.

Такі ситуації з завезенням і спалюванням різного роду відходів, на жаль, у мікрорайоні Кривчиці не є поодинокими, хоча не всі вдається зафільмувати. І пазл чомусь складається так, що до сміттєвої теми причетними виявляються підприємства Львова, в т.ч. й комунальні, які займаються озелененням міста (ЛКП "Зелений Львів") та операціями з поводження з відходами (ЛКП Личаківського та Шевченківського районів Львова).

58461460 2230125660366919 108113612559613952 nНагадаю, що ця територія обслуговується ЛКП "Львівводоканал". Минулого року саме на цю ділянку ми змушені були викликати пожежників та поліцію для фіксації адмінпорушення і ліквідації пожежі на сміттєзвалищі. Але відходи завозять знову.

Прошу представників засобів масової інформації звернути увагу влади міста Львова, бо від місцевих мешканців вона відвернулася. А їм терпець колись може увірватися...

Наприкінці хотілося б звернутися до профільного заступника міського голови Львова Сергія Бабака. Ми не вимагаємо, щоб ви, пане Бабак, вибачалися за наклепи на місцевих мешканців, які, за вашою версією, поширюють фейки, але вважаємо, що вам варто просто написати заяву на звільнення. Адже бездіяльність з вашої сторони - це злочин", - розповідає активіст Ігор Стукалець.