Sc232re enshot 2У Львівській області в ході другого туру виборів президента було зафіксовано десятки порушень. Про це пише Сьогодні.

Одним з найпоширеніших виявилася спроба видати бюлетень виборцям, які не мали при собі паспортів: таких випадків було близько десятка, але тільки один раз, в селі Стара Ропа, людині без документів дали бюлетень, а в інших випадках порушення припинили спостерігачі.

У львівському передмісті – Брюховичах чоловік намагався проголосувати за сина за дорученням, а члени виборчої комісії пояснили йому, що це не можна. Тим часом, у Липниках дали три бюлетені в одні руки.

"Спостерігач намагався покликати співробітника поліції для з'ясування обставин, але його не виявилося на місці. Відповідно, поліцію викликали через Жовківський райвідділ, де було втрачено певний час. За інформацією нашого спостерігача, в урну кинули вже не три бюлетені, а один", – заявив Тарас Радь, координатор спостереження за виборами у Львівській області від громадської мережі "Опора".

Також "гаряче" було і на вулицях Львова – після обіду надійшло повідомлення про замінування аеропорту, вокзалу та двох торгово-розважальних центрів. Евакуювали кілька тисяч людей.

Вибухівки ніде не знайшли. Повідомлень про затримку рейсів через "мінування" також не надходило.

Нагадаємо, раніше булиопубліковані дані національних екзит-полів. Згідно з даними, 73,2% виборців проголосували за Володимира Зеленського, а 25,3% – за Петра Порошенка.